Scherpenheuvel-Zichem op bezoek bij parlementslid Allessia Claes

Op 29 maart 2024

Afgelopen vrijdag brachten, bracht N-VA-leden en sympathisanten uit Scherpenheuvel-Zichem een bezoek aan het Vlaams en federaal parlement in Brussel. Dat gebeurde op uitnodiging van Vlaams parlementslid en Senator Allessia Claes. Claes, die zelf in Schoonderbuken woont, leidde hen rond achter de schermen van de politiek.

 

Verkiezingen in aantocht

In de voormiddag stond er een bezoek aan het Vlaams parlement op het programma en werden de bezoekers langs de Koepelzaal, de commissiezalen en de uitgebreide kunstcollectie van het Vlaams Parlement gegidst. In de namiddag brachten ze een bezoek aan het federaal parlement met de Kamer en de Senaat. “Zeker met de verkiezingen in aantocht, is het prachtig om beide parlementen eens van dichtbij te kunnen bekijken. Dat dat kan samen met ons kopstuk Allessia Claes is de kers op de taart.”, zegt N-VA-bestuurslid Eddy Janssens.

Fier

Het bezoek aan het Vlaams parlement was voor Allessia Claes een bijzonder moment van fierheid, omdat ze ook haar eigen lokale N-VA-afdeling mocht verwelkomen in de prachtige zalen van het Vlaams parlement, haar dagelijkse werkplek. "Zo zien de (bestuurs)leden waar ik mij al 5 jaar inzet voor Scherpenheuvel-Zichem en het Hageland", merkte A. Claes op.

Kamer en Senaat

Na een verrijkend bezoek aan het Vlaams Parlement werden de bezoekers uit Scherpenheuvel-Zichem verwelkomd in zowel de Kamer als de Senaat, waar ze heel wat uitleg kregen over de geschiedenis van het gebouw, de aankomende verkiezingen en het federale systeem. “Het was een heel leerrijke dag met een warm onthaal waarbij de deuren van de parlementen voor ons opengegooid werden.”, besluit een deelnemer.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is