N-VA Scherpenheuvel-Zichem houdt lenteschoonmaak

Op 3 april 2024

Dankzij de actie van N-VA Scherpenheuvel-Zichem kregen enkele straten een opfrisbeurt op zaterdag 30 maart. Gewapend met fluohesjes, grijpstokken en gele handschoenen trok de ploeg eropuit. "De jaarlijkse lenteschoonmaak is een initiatief waar we met plezier aan deelnemen en onze steun aan verlenen. Daarmee willen we ook onze waardering tonen voor de vele mooihouders die het hele jaar door zwerfvuil ruimen in onze stad”, stelt N-VA-parlementslid Allessia Claes uit Schoonderbuken.

Net zoals voorgaande jaren, organiseerde N-VA Scherpenheuvel-Zichem een opruimactie onder de noemer De Grote Lenteschoonmaak. Zo werd het centrum van Scherpenheuvel aangepakt met onder andere de parking van Den Egger en het skatepark. De jaarlijkse campagne van Mooimakers loopt van 23 maart tot 6 april 2024.

Nee tegen sluikstorten

N-VA Scherpenheuvel-Zichem benadrukt het belang van initiatieven zoals Mooimakers. "Zwerfvuil is een probleem waar we allemaal mee te maken hebben en waar we een rol in kunnen spelen om het aan te pakken. Met deze actie willen we niet alleen zwerfvuil opruimen, maar ook mensen sensibiliseren om geen vuil achter te laten.", stelt bestuurslid Carl Smets.

Zwerfvuil vergaat ook trager dan we denken en in sommige gevallen zelfs nooit. “Het duurt maar liefst 15 jaar voordat een sigarettenpeuk vergaat, zelfs 25 jaar voor kauwgom, en plastic flesjes vergaan zelfs nooit. Sluikstorten is dus iets wat we absoluut niet tolereren in Scherpenheuvel-Zichem. Uiteindelijk is het voor iedereen veel prettiger om te wonen in een schone Scherpenheuvel-Zichem.", besluit Allessia Claes.

 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is