Een leuk, groen en veilig Marktplein voor Zichem

Op 16 maart 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018, Groen, Speelpleinen
Markt Zichem

"Maak van Markt Zichem een leuk, groen en veilig plein voor jong en oud."

Als het van de N-VA afhangt, kunnen inwoners én bezoekers van Zichem straks gezellig samenkomen op een leuk, groen en veilig Marktplein. Met de nodige speeltuigen voor kinderen, zitbanken, een petanquebaan, ... én een omheining langs de straatkant. De Vlaamse overheid voorziet in het landinrichtingsplan De Merode voor Zichem onder andere een opwaardering van de Markt. "Mooi, maar voor ons gaat dit niet ver genoeg. De Markt moet echt het kloppende hart van Zichem worden, waar inwoners en bezoekers gezellig kunnen verpozen. Het mag dus voor ons een beetje meer zijn dan een paar fietsbeugels en picknickbanken", zegt N-VA-gemeenteraadslid Allessia Claes.

Hek voor meer veiligheid

Ook N-VA-lid en Zichemnaar Lieve Van Horebeke steunt dit voorstel. "Het zou leuk zijn mochten mijn dochtertjes ongestoord kunnen spelen in het centrum van ons dorp. Langs de Markt geldt dan wel een zone 30, het blijft een drukke baan met heel veel doorgaand verkeer. Een omheining langs de straatkant zou de veiligheid zeker verhogen."

Vraag naar meer speelpleintjes

Allessia Claes: "Uit onze enquête die we de voorbije maanden hebben gehouden onder de inwoners van Scherpenheuvel-Zichem, blijkt de vraag naar meer (speel)pleintjes vaak terug te komen. De Markt van Zichem en het groengebied rond de Maagdentoren vormen voor Zichem een uitstekende locatie hiervoor. In het landinrichtingsplan de Merode staan een paar mooie plannen, zeker voor wat betreft de omgeving van de Maagdentoren. Het geeft Zichem extra toeristische troeven. Maar we mogen onze eigen inwoners ook niet vergeten. Een rustig, groen en veilig plekje in hun dorp is ook een troef."

De partij wil dit soort initiatieven dan ook ook doortrekken naar de andere deelgemeenten.

 

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is