Blijven verder werken aan verandering

Op 15 oktober 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018
Moto

De N-VA kijkt met gemengde gevoelens naar de kiesuitslag. “We houden zeker stand. Daarnaast sturen we enkele nieuwe, straffe mensen naar de gemeenteraad. Ik ben ook zeer tevreden over mijn persoonlijke score (1 421)”, zegt lijsttrekker Allessia Claes. “Maar we gingen voor verandering en wilden dus mee besturen. Dat is niet gelukt. De huidige coalitie heeft standgehouden, met een zeer sterke score voor de Open Vld. Dat ze toch de burgemeesterssjerp laten schieten, is al even verrassend. Blijkbaar mocht alles bij het oude blijven. We feliciteren dan ook Manu Claes. Een vijfde legislatuur als burgemeester, dat is fraai.”

 

“We hadden misschien een hardere campagne moeten voeren, maar dat zit niet in ons DNA. We zijn uitgegaan van onze ideeën en concrete voorstellen. Ik vermoed dan ook dat een deel van onze voorstellen snel door deze coalitie zal worden overgenomen. Zo veel te beter”, aldus afdelingsvoorzitter Xavier Lesenne.

“We gaan verder op ons elan: constructieve oppositie voeren. We gaan onze voorstellen blijven op tafel leggen en zullen blijven werken aan een betere stad.”

 

De partij houdt haar vijf gemeenteraadsleden, maar de fractie wordt wel stevig door elkaar geschud: met Alex Van Nijlen, Pieter Boudry en Lieven Simon komen er drie nieuwe gezichten bij, naast huidige raadsleden Annelies Ooms en Allessia Claes. “Het is niet fijn om mensen te moeten zien vertrekken waarmee je zes jaar hebt samengewerkt. Dat is nu eenmaal de harde realiteit van verkiezingen. Ik ben toch ook blij met onze nieuwe fractie, die in januari aan de slag gaat. Er zit fameus wat vuur in!”, besluit Allessia Claes.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is