Allessia Claes op 14e plaats provincielijst

Op 1 juni 2018, over deze onderwerpen: Verkiezingen 2018, Provincie

Kandidaat-burgemeester Allessia Claes (36) uit Scherpenheuvel-Zichem zal op 14 oktober op de 14e plaats op de provincieraadslijst terug te vinden zijn. “Ik wil mee wegen op de verdere afslanking van de provincie”, zegt Allessia. Vlaams Volksvertegenwoordiger en Kortenbergs schepen Bart Nevens zal de lijst trekken, Theo Francken is lijstduwer.

Een halvering van het aantal provincieraadsleden, vier in plaats van zes gedeputeerden: onder impuls van de N-VA werden de provincies de voorbije jaren reeds grondig afgeslankt. “Zolang de provincie als politiek niveau nog bestaat, wil de N-VA echter ook daar op het beleid wegen en gaan voor goed bestuur”, zegt lijstrekker Bart Nevens. Nevens, die intussen al 12 jaar schepen is in Kortenberg zegt dat de provincie haar beleid efficiënt en doelgericht moet zijn. “Net daarom wil de N-VA de verdere afbouw van de provincie dan ook van binnenuit voorbereiden en doorvoeren.”

Op nummer 14 vinden we kandidaat-burgemeester Allessia Claes uit Scherpenheuvel-Zichem terug. Allessia leidt de N-VA-fractie in de gemeenteraad en werkt op het kabinet van Vlaams minister Ben Weyts. “Vanop plaats 14 zal ik me engageren voor de versterking van onze regio. Onze provincie bezit over heel wat troeven en een goed beleid moet die ten volle laten openbloeien. Ik ben dan ook heel gemotiveerd om samen met Theo mijn schouders onder deze lijst te zetten”, besluit A. Claes.

In 2012 werd de N-VA met 25,9% van de stemmen de grootste partij van Vlaams-Brabant. “Desondanks besloten de traditionele partijen om de verkiezingsuitslag te negeren en een vierkoppige anti-N-VA-coalitie op de been te brengen. Het wordt tijd om ook op provinciaal niveau de kracht van verandering te laten spreken!”, besluiten Nevens en Francken.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is