Sportliefhebbers in de kou, stadsbestuur zet in op prestigieus vertoon

Op 26 december 2023, over deze onderwerpen: Infrastructuur, Parken - openbaar groen

 

Op de gemeenteraad van 21/12/2023 hebben we als N-VA-fractie de plannen voor het StadSZpark en het Skatepark mee goedgekeurd, wel hebben we onze bezorgdheden over het financieel plaatje.
Prestigeprojecten krijgen de hoofdrol, terwijl sport en vooral voetbal, over het algemeen in de schaduw blijven staan.

 

Miljoenenprojecten

Het StadSZpark wordt een miljoenenproject (verspreid over 5 jaar), daarbovenop komen de plannen voor een nieuw stadhuis, geschat op 10 miljoen euro, voorzien voor 2030.

Gemiste Kansen

  • De rol van Sport: sportwerking verdient volgens ons meer dan een bijrol. Het stadsbestuur is een andere mening toegedaan en zet liever in op prestigeprojecten.
  • Begrotingsfocus: waar gaat ons geld echt naartoe? We spreken immers over meer dan 900.000 euro voor het inrichten van het StadSZpark en 250.000 euro voor het Skatepark.
    N-VA Scherpenheuvel-Zichem wil een kritische blik werpen op de financiële keuzes van het stadsbestuur en pleit voor een evenwichtige benadering. Wij noemen dit huisvaderlijk beheer van de centen.

"Moeten projecten zoals een stadspark en een nieuw stadhuis voorrang krijgen op sportaccommodatie. Moeten er geen prioriteiten of betere prioriteiten gesteld worden in de uitgaven binnen onze gemeente?" vraagt Jan Van Nijlen, voorzitter van N-VA Scherpenheuvel-Zichem zich af.

Wij kijken er alvast nauwkeurig op toe dat onze centen evenwichtig worden besteed!

Heb je zelf ideeën, suggesties of wil je met ons mee aan de kar trekken? Vertel het ons en doe mee aan de verandering in 2024: 

https://scherpenheuvel-zichem.n-va.be/ik-verander-mee-in-2024

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is