N-VA wil voorbehouden parkeerplaatsen voor zorgverleners

Op 24 oktober 2019, over deze onderwerpen: Gemeenteraad - toegevoegde punten

Op de gemeenteraad in Scherpenheuvel-Zichem van 24 oktober zal de N-VA-fractie een voorstel neerleggen om dringend werk te maken van zorgparkeren en voorbehouden parkeerplaatsen voor zorgverleners. “Zorgverleners kunnen heel wat kostbare tijd uitsparen dankzij voorbehouden parkeerplaatsen,” geeft fractieleider Allessia Claes aan. “Omwille van de noodzaak en de dringende vraag van zorgverleners om het zorgparkeren in te voeren, stellen we met de N-VA concrete voorstellen voor die snel uitvoerbaar zijn.”

Ouderen nemen de regie over hun zorg steeds meer in eigen handen en dat zal in de toekomst enkel nog meer gebeuren. De zorg wordt zo lang mogelijk georganiseerd in de thuisomgeving. Er is een grote rol weggelegd voor mantelzorgers, thuiszorgdiensten en andere professionele hulpverleners. De N-VA vindt het belangrijk om de wens van ouderen om zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving te wonen, te respecteren en om verder in te zetten op de ondersteuning van zorgverleners in onze stad.

De vraag naar voorbehouden parkeerplaatsen voor zorgverleners is reeds vele jaren gekend bij het stadsbestuur. Vorig jaar, op 20 april 2018, kwam de N-VA met het concrete voorstel om het zorgparkeren in te voeren in Scherpenheuvel-Zichem.  De gehele gemeenteraad deelde de mening dat dit een goed voorstel was en het bestuur engageerde zich om dit verder onderzoeken. Ondertussen wachten onze inwoners en zorgverleners nog steeds op een initiatief van het gemeentebestuur.

Om deze reden trekt de N-VA met concrete voorstellen naar de gemeenteraad. “Het parkeerprobleem van zorgverleners in Scherpenheuvel-Zichem is nog steeds niet opgelost. En dat is nefast voor de patiënt én de zorgverleners. Via ons voorstel willen we naast zorgparkeren, bijkomend voorbehouden parkeerplaatsen voor zorgverleners inrichten op strategische plaatsen in de dorpskernen van Scherpenheuvel-Zichem. Op deze manier komen we eindelijk tegemoet aan de vraag van zowel patiënten en hulpverleners.” verklaren gemeenteraadsleden A. Claes en A. Ooms. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is