"N-VA VRAAGT FACILITEITEN VOOR THUISZORG VERLENERS'' in Scherpenheuvel-Zichem

Op 31 augustus 2011
 N-VA VRAAGT AANGEPAST PARKEERBELEID VOOR 'THUISZORG VERLENERS'
 
Er is een parkeerproblematiek voor de thuiszorgverleners in Scherpenheuvel-Zichem.
N-VA Scherpenheuvel-Zichem stelt voor om ook voor de zorgverleners 'specifieke parkeerplaatsen' te voorzien.
"De thuiszorgverleners, zijnde huisartsen, thuisverpleegkundigen, wit-gele kruis e.a., kinesitherapeuten, OCMW medewerkers o.a. warme maaltijdbedeling, ... en zo meer, moeten faciliteiten verleend worden bij het parkeren in Scherpenheuvel-Zichem" .
De thuiszorgverleners zijn dagelijks in de weer om zieken en hulpbehoevenden in onze gemeente bij hun thuis te kunnen blijven helpen. Zodoende kunnen ook meer mensen thuis blijven wonen. Het gaat niet op dat deze zorgverleners dagelijks kostbare tijd verspillen bij het zoeken naar een parkeerplaatsje met het eventuele risico daarbij nog om de haverklap beboet te worden.
Het voorzien van 'specifieke parkeerplaatsen' wordt al wel gedaan zelfs voor 'parochiale medewerkers' , zowel als voor mindervaliden, politie, brandweer, autobussen en vrachtwagens. Voor horecazaken en bankinstellingen zijn parkeerplaatsen ingericht met een parkeertijd van max 30 minuten. Het moet volgens N-VA zeker kunnen overwogen worden om ook voor de broodnodige zorgverleners deze voorzieningen aan te vullen of het toe te staan dat deze mensen de voorbehouden plaatsen van hogervermelde categorieën, politie enz., ook mogen gebruiken.
 
Voorstellen
N-VA stelt het inrichten voor van specifieke parkeerplaatsen voor de zorgverleners op enkele strategische plaatsen. Analoog naar bijvoorbeeld van de al bestaande voorbehouden plaatsen voor mindervaliden, politie en 'parochiale medewerkers'. En minstens, voor deze twee laatst vermelde plaatsen, dubbel gebruik toe te staan voor zorgverleners. Alsook het parkeren voor de garagepoort van hun patiënten toe  te  staan biedt een mogelijke oplossing.
Specifieke parkeerplaatsen kunnen o.a. best op volgende locaties : ter hoogte van het politiecommissariaat op de Zuidervest te Scherpenheuvel , op het Isabellaplein aan de Pelgrim en in de Diestsestraat aan de BNP bank; En we vragen een politioneel beleid dat rekening houdt en oog heeft voor het specifieke gegeven van de parkeerproblematiek van de thuiszorgverleners.
Bijlage : foto bestaande  "private parking  parochiale medewerkers'' te Zichem.
 

 


 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is