N-VA tevreden over goedkeuring “European Disability card”

Op 29 november 2019, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Op de gemeenteraad van 28 November 2019 legde de N-VA voor de 2de keer het voorstel van de ingebruiksname van de “European Disability Card” op tafel. Tot grote verbazing werd hetzelfde voorstel zes maanden later wel unaniem goedgekeurd door de gemeenteraad.

In mei 2019  lanceerde raadslid Annelies Ooms dit voorstel reeds op de gemeenteraad. “Deze kaart is voor personen met een beperking een bewijsstuk om aan te tonen dat ze in België erkend zijn als persoon met een handicap.”  aldus Ooms. “Hiermee komen ze in aanmerking voor specifieke toegangstarieven of andere voordelen in de domeinen cultuur, vrijetijdsbesteding of sport”. Onze gemeente heeft een belangrijke voortrekkersrol hierin. Als we als gemeente het gebruik van deze kaart invoegen in onze eigen gemeentediensten kan dit werken als voorbeeld voor andere sport-en cultuurdiensten in onze gemeente.

Het gemeentebestuur keurde dit voorstel eerder af. Ondertussen zijn we 6 maanden verder en zien we dat al meer dan 54.000 personen met een handicap een dergelijke European Disability Card kaart verkregen. Dit bewijst dat de aanvraag en de belangstelling ervoor groot is. Heel wat personen hebben ondertussen de kaart maar kunnen er in onze gemeente niets mee doen. Nu het stadsbestuur heeft ingestemd met de invoering van de European Disability Card hopen we snel resultaten te zien op het terrein. Zo zullen personen met een handicap binnenkort kunnen genieten van extra voordelen bij de stadsdiensten en op culturele en sportieve activiteiten. 

“We zijn blij met het resultaat. De goedkeuring is een erkenning van de extra noden van personen met een handicap en een tegemoetkoming aan deze noden”, aldus Annelies Ooms.

Meer info

Ooms Annelies, Gemeenteraadslid N-VA (0484/232267)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is