N-VA Scherpenheuvel-Zichem spreekt dalende inbraakcijfers tegen

Op 12 juni 2018, over deze onderwerpen: Inbraak, Veiligheid:

Vorige week pakte burgemeester Manu Claes in de media uit met sterk dalende inbraakcijfers in Scherpenheuvel-Zichem. Onterecht, zo blijkt uit cijfers die N-VA-bestuurslid Lieven Simon bovenhaalt: “In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar zijn de cijfers dit jaar zelfs verdubbeld!”

De cijfers van de politiezone Demerdal spreken boekdelen: “In de periode tussen 1 januari 2018 en 3 juni 2018 werden reeds 52 gevallen van inbraak-gerelateerde feiten vastgesteld in Scherpenheuvel-Zichem”, stelt Lieven Simon. “In vergelijking met dezelfde periode in 2017 is dat meer dan een verdubbeling van het aantal vastgestelde feiten.”

Van dalende inbraakcijfers is dus hoegenaamd geen sprake, wel integendeel. Indien deze trend zich verderzet, eindigen we dit jaar opnieuw op het niveau van 2013. Een stijging van bijna 40 % ten opzichte van 2017.

Lieven Simon is duidelijk: “Met cijfers kan je natuurlijk alles proberen te bewijzen. Ik betreur dat onze burgemeester een ‘goednieuwsshow’ brengt op basis van oude cijfers die absoluut niet met de huidige realiteit overeenstemmen. Het aantal inbraken is zelfs met 108 % gestegen tegenover dezelfde periode van vorig jaar.”

De dalende trend in 2017 is overigens een algemene tendens in Vlaanderen en geen verdienste van het stadsbestuur van Scherpenheuvel-Zichem. Al prijzen we wel de inspanningen van onze politiediensten.

De N-VA blijft pleiten voor doorgedreven controles, camera’s en de oprichting van BIN’s (buurtinformatienetwerken) om de inbraken en criminaliteit tegen te gaan. Tegelijk hopen we dat men onze inwoners geen rad voor de ogen draait met achterhaalde cijfers.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is