N-VA Scherpenheuvel-Zichem roept het gemeentebestuur op om de gemeenteraad van 19 maart uit te stellen of desnoods virtueel te vergaderen.

Op 16 maart 2020, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Het bestuur van Scherpenheuvel-Zichem heeft op dit moment andere katjes te geselen dan het voorbereiden van de gemeenteraad. Veel van de agendapunten kunnen gerust een maand wachten, zegt fractieleider Allessia Claes (N-VA). “We willen alle steun en medewerking bieden aan het gemeentebestuur waar dat nodig is, maar we moeten ook denken aan de gezondheidsrisico’s als 27 gemeenteraadsleden fysiek samenkomen om te vergaderen. Elke kans op besmetting moeten we vermijden.”

 

We mogen als leden van de gemeenteraad in Scherpenheuvel-Zichem niet lichtzinnig doen over het Coronavirus. Daarom rekent de N-VA ook op de burgerplicht en solidariteit van het bestuur én de gemeenteraad om de impact van het virus in te dammen. “Ik kan niet genoeg benadrukken dat we allemaal een rol spelen in de bestrijding van het Coronavirus. Zeker als gemeentebestuur moet er een duidelijk signaal worden gegeven. De ernst van de situatie vraagt om het zekere voor het onzekere te nemen. We moeten nu alle prioriteit geven aan het tegengaan van de verspreiding van het Coronavirus.”, geeft A. Claes aan.

We zijn dan ook solidair met onze verenigingen in onze gemeente die al hun activiteiten moeten stilleggen en annuleren gedurende de maand maart. Ook de horeca en retail moeten strenge maatregelen volgen. “We moeten allemaal aan hetzelfde zeel trekken”, besluit de N-VA-fractie. We zijn er zeker van dat er mogelijkheden zijn waardoor we niet fysiek samen moeten komen: bijvoorbeeld door uit te stellen wat uitgesteld kan worden en/of door alternatieven te zoeken waardoor alle leden van de gemeenteraad geen gezondheidsrisico’s lopen, bijvoorbeeld door het organiseren van een virtuele gemeenteraad via ZOOM, Skype of TEAMS conference call.

N-VA Scherpenheuvel-Zichem rekent erop dat het stadsbestuur de ernst van deze onvoorspelbare situatie begrijpt en deze vraag in overweging neemt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is