N-VA deelt chocolade geld uit als knipoog naar slecht financieel beleid stadsbestuur

Op 4 juni 2018, over deze onderwerpen: Financiën, Verkiezingen 2018

N-VA Scherpenheuvel-Zichem deelde op maandagavond aan het stadhuis zakjes met chocolade munten uit aan bezoekers en voorbijgangers. Met deze actie wil de partij op een ludieke manier de aandacht vestigen op het slechte financiële beleid dat het stadsbestuur de voorbije jaren voerde. “We hebben nog steeds een torenhoge schuld en onze inwoners betalen bij de hoogste belastingen van Vlaanderen. Dan weet je dat de centen slecht zijn beheerd”, zegt N-VA-gemeenteraadslid Marc Van Torre. “Over dik vier maanden zijn het gemeenteraadsverkiezingen. De mensen mogen er dus wel nog eens aan herinnerd worden waarom zij hier zoveel belastingen betalen, en er zo weinig voor terugkrijgen”, zegt kandidaat-burgemeester Allessia Claes.

 

Toen de N-VA in 2013 voor de eerste keer haar intrede maakte in het gemeentehuis, vielen de N-VA-raadsleden bijna van hun stoel toen ze de financiële situatie van de stad zagen. “We hadden toen de achtste hoogste schuldgraad van álle Vlaamse steden en gemeenten”, weet Marc Van Torre nog. “De schuld is ondertussen weliswaar gezakt, maar blijft nog steeds als een molensteen rond de nek van dit bestuur hangen. En van de volgende besturen, want door de hoge schulden moeten broodnodige investeringen worden uitgesteld. Denk maar aan fietspaden, rioleringswerken, … . En dan allemaal omdat dit CD&V-Open Vld-bestuur per se overal feestzalen wou bouwen, bovenop een peperdure Egger.”

 

Lening na lening

Erger nog is de manier waarop dit bestuur de financiële boeken opsmukt. “Er wordt aan de lopende band geld geleend, op lange en op korte termijn. Zo houdt men weliswaar wat centen in de kas, maar dat is geld van de bank. Dat moeten we terugbetalen. Plus de rente. Van al het geld dat jaarlijks wordt uitgegeven, gaat er gemiddeld meer dan 1,5 miljoen euro per jaar louter en alleen naar intresten op leningen. Dat is gewoonweg slécht financieel beleid”, besluit Marc Van Torre.

 

Besparen

Voor de N-VA is het duidelijk. Allessia Claes: “We gaan moeten besparen. Maar niet op onze dienstverlening. De inwoners mogen niet de dupe worden. We willen doen wat de N-VA overal doet waar het bestuurt, en met succes: besparen op de eigen werking. Dat is de enige manier om op termijn uit de rode cijfers te geraken en ruimte te maken voor investeringen.”

 

Voor meer informatie:

Marc Van Torre: 0470 24 61 46

Allessia Claes: 0479 71 79 81

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is