Het N-VA-afdelingsbestuur, iets voor mij?

Op 14 maart 2022

Misschien heeft u goede ideeën om Scherpenheuvel-Zichem veiliger, properder, fietsvriendelijker, kortom: beter te maken. Of misschien beschikt u over kennis en ervaring die onze partij goed kan gebruiken in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2024. Hoe dan ook: net als wij gelooft u dat een N-VA’er niet aan de zijlijn blijft staan. U wil uw steentje bijdragen aan een sterker Vlaanderen, te beginnen in Scherpenheuvel-Zichem.

Wat doet het afdelingsbestuur eigenlijk?

Het afdelingsbestuur organiseert de lokale werking van de N-VA. De afdeling zet de politieke lijnen in de gemeente uit, bereidt verkiezingen voor, werft leden, organiseert activiteiten en zorgt er algemeen voor dat de N-VA lokale zichtbaarheid krijgt.

Hoe gaat zo’n bestuursverkiezing in zijn werk?

Het afdelingsbestuur wordt verkozen voor een termijn van drie jaar. De leden van de afdeling kiezen rechtstreeks en in die volgorde:

  • een afdelingsvoorzitter;
  • een afdelingsondervoorzitter;
  • in één stembeurt de andere leden van het afdelingsbestuur (geen beperking van het aantal functies).

Na de verkiezing bepaalt het nieuwe bestuur intern de functies van secretaris, penningmeester, communicatieverantwoordelijke, organisatieverantwoordelijke, ledenverantwoordelijke en verantwoordelijke jongerenwerking. 

U kunt zich kandidaat stellen voor elk van deze functies.

Oké, ik wil bestuurslid worden. Wat moet ik doen?

Elk N-VA-lid werd persoonlijk aangeschreven om zich kandidaat te stellen. De uiterste indiendatum voor de functies voorzitter, ondervoorzitter, bestuurslid is vrijdag 18 maart. Een week later, op vrijdag 25 maart, vindt de bestuursverkiezing plaats. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is