Voorstel European Disability Card afgekeurd

Op 23 mei 2019

Op de gemeenteraad 23 mei werd het N-VA-voorstel van de European dissability card op tafel gelegd. Tot onze grote verbazing werd dit voorstel afgekeurd!

De European Disability Card (EDC) geeft personen met een beperking een vlottere toegang tot cultuur, sport en vrije tijd. Ze krijgen bijvoorbeeld een verminderde toegangsprijs, een zitplaats op de voorste rij of een audiospeler in een museum. “Met deze kaart kunnen de eigenaars zonder discussie aantonen dat ze recht hebben op deze voordelen”, zegt raadslid Annelies Ooms (N-VA). “We vragen dat de kaart wordt gepromoot bij verenigingen, organisatoren van evenementen en handelaars. We hopen dat de gemeentelijke diensten en het OCMW haar invoeren.”

Het gemeentebestuur van Scherpenheuvel-Zichem wil geen extra inspanning doen voor mensen met een beperking. Het N-VA-voorstel om de European Disability Card te promoten en te gebruiken binnen de eigen diensten werd niet gesteund door de meerderheid. Dit initiatief wordt al in vele gemeenten toegepast én dit werkt.

De meerderheid verkiest liever om enkel een vermelding te doen van het bestaan van de kaart via de website, en daar blijft het bij. "Personen met een beperking zullen in onze gemeente niet kunnen genieten van een dienstverlening op maat, wat ik ten zeerste betreur.", zegt gemeenteraadslid Annelies Ooms.

Personen met een beperking blijven in onze gemeente in de kou staan, dat is bij deze nogmaals bewezen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is