De toekomstplannen van het stadsbestuur? Lees het in de pers.

Op 20 oktober 2019, over deze onderwerpen: Bestuur en communicatie
Kranten

De N-VA-fractie is verbijsterd dat ze belangrijke delen van de Meerjarenplanning van het stadsbestuur uit de pers moet vernemen, nog voor de gemeenteraad op de hoogte is gesteld. “Dat is toch echt wel neerkijken op de oppositie, en op de gemeenteraad in z’n geheel. Zo’n meerjarenplanning hoort eerst in de gemeenteraad besproken te worden.” Dat schepenen en burgemeester zomaar in het lang en in het breed hun plannen op ‘een bevriende website’ kunnen komen uitleggen zonder die eerst aan de gemeenteraad voor te leggen, getuigt volgens gemeenteraadslid Lieven Simon van een gebrek aan respect.

‘Geen belastingverlaging’, ‘invoering van het betalend parkeren in 2021’, ‘de afvoering van het parkeerplan in de Houwaartstraat’. U kon het allemaal lezen op een Hagelandse nieuwssite. Als lijkt deze website meer en meer op het communicatieplatform van het schepencollege. De site citeert naar eigen zeggen uit de beleidsverklaring van de meerderheid, maar volgens N-VA-gemeenteraadslid Lieven Simon is dat sterk overdreven. “Die zaken kunnen onmogelijk worden afgeleid uit de beleidsverklaring die wij ontvingen van de heer burgemeester. Er is zonder twijfel extra informatie gegeven aan de journalist. Terwijl de concrete beleidsplannen nog moeten worden voorgelegd aan de adviesraden en de gemeenteraad. Het schepencollege neemt hier gewoon een loopje met de oppositie, en in feite met de hele gemeenteraad. “Lees het maar in de pers”, lijkt hun credo.

Volgens de stadsdiensten ‘is er niets overgemaakt aan de pers’. Voor Lieven Simon kan dat maar tot twee conclusies leiden: “Ofwel liegt de journalist in zijn artikels, ofwel lacht het stadsbestuur ons hier vierkant uit.”

Of de stedelijke adviesraden die tegen 25 oktober hun advies over het beleidsplan moeten uitbrengen werkelijk nog inspraak zullen hebben is dan ook maar zeer de vraag. Alles lijkt toch al in kannen en kruiken.

De N-VA-fractie zal op de komende gemeenteraad deze kwestie aankaarten, maar maakt zich geen illusies. “We zullen wel weer een schouderophalende burgemeester zien”.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is