Annelies Ooms nieuw gemeenteraadslid voor N-VA

Op 14 maart 2018, over deze onderwerpen: Gemeenteraad

Op de gemeenteraad van 22 maart zal Annelies Ooms (35) de eed afleggen als nieuw gemeenteraadslid van de N-VA. Annelies volgt Hans Verboven op, die om professionele redenen zijn mandaat ter beschikking stelde. “Blij met een extra vrouw in de gemeenteraad, maar spijt dat Hans vertrekt”, zegt fractieleider Allessia Claes.

 

Annelies Ooms 35 jaar, woont in Testelt samen haar man Jan en haar twee kinderen. Ze is leerkracht verpleegkunde in Mechelen, nadat ze zelf jarenlang in de zorgsector werkte. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 scoorde ze verrassend goed. Zo werd ze derde opvolger voor de gemeenteraad, na Xavier Lesenne en Johan Everaerts, die beiden besloten om in de OCMW-raad te blijven zetelen.

 

“Ik ben enorm blij met deze onverwachte kans. Ik was in 2012 positief verrast over mijn resultaat en het vuur is altijd blijven branden. Maar de voorbije jaren ben ik vooral bezig geweest met mijn opleiding tot leerkracht. Ik ben echter altijd de lokale politiek blijven volgen en hield een vinger aan de pols. Ik stond dus eigenlijk wel klaar om me terug volop te engageren voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Als gemeenteraadslid kan ik me nu goed inwerken. Ik ben ook blij dat ik dezelfde toffe groep terugvindt als toen. Ik ben er zeker van dat de N-VA het verschil kan maken.”

 

Een nieuw gezicht betekent ook afscheid van iemand. Hans Verboven stond in 2012 mee aan kop van de N-VA-lijst en samen met de huidige ploeg aan de wieg van het succes. Hij ontpopte zich meteen als uitstekend gemeenteraadslid, met scherpe tussenkomsten en sterke dossierkennis. Zijn afscheid komt er door tijdsgebrek. “Door een nieuwe professionele uitdaging heb ik amper nog tijd om me tijdens de week vrij te maken en een tijdsintensieve verkiezingscampagne kan er niet gewoon niet meer bij. De weinige vrije tijd die ik heb, moet naar mijn gezin gaan. Daarom dat ik liever nu reeds de fakkel doorgeef zodat Annelies zich kan inwerken en alle kansen heeft om mij goed op te volgen. Het is een keuze die ik niet graag maak, want ik ga mijn fractie en heel wat gemeenteraadsleden in oppositie en meerderheid missen.”

Bij fractieleider Allessia Claes en voorzitter Xavier Lesenne klinkt hetzelfde geluid: “We begrijpen natuurlijk Hans zijn beslissing, al zien we hem niet graag vertrekken. Maar achter de schermen zullen we nog op zijn steun en raad kunnen rekenen. We zijn echter ook blij met de komst van Annelies in de gemeenteraad. Een straffe madam met een uitgesproken mening. Scherpenheuvel-Zichem gaat er nog van horen!”

 

 

Voor meer informatie
Xavier Lesenne – 0477 86 23 06

Allessia Claes – 0471 97 96 52

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is