Tarieven gemeenschapszalen gaan aanzienelijk de hoogte in

Op 17 december 2016

Alex Van Nijlen, voorzitter van de Cultuurraad en N-VA bestuurslid, is verbolgen over de tariefwijziging. We hebben geen enkele kans gehad om dit met de verenigingen door te praten. Voor sommigen brengt deze tariefwijziging hun werking in gevaar.

 

 

 

 

In Het Nieuwsblad van 17.12.2016

Tarieven gemeenschapszalen gaan aanzienlijk de hoogte in
De prijs voor het gebruik van bepaalde gemeenschapszalen wordt opgetrokken. De cultuurraad reageert verbolgen.

Schepen van Cultuur Kris Peetermans (Open VLD) voert een stevige verhoging door van de tarieven voor het gebruik van de gemeenschapszalen. “We hebben zwaar geïnvesteerd in goede infrastructuur, maar willen dat de gebruikers van de zalen beter nadenken over welke infrastructuur ze juist nodig hebben”, zegt schepen Peetermans. “De druk op populaire zalen zoals de Keyt en de Hemmekes is groot, vandaar dat we naast de gebruikers en het soort activiteit, een nieuwe prijszetting hanteren die ook rekening houdt met de capaciteit van de infrastructuur.”

De zalen worden voortaan opgedeeld in drie categorieën. In groep 1 zit enkel De Hemmekes. Groep 2 bevat De Keyt, 't Laer, Concordia en Teekbroek. Groep 3 bestaat uit Den Cayberg, de brandweerzaal, het zaaltje van de sporthal, de gang van Den Hulst, en een gedeelte van De Keyt of 't Laer. Enkel voor groep 3 blijft het basistarief van zestig euro behouden. Voor de zalen uit groep 1 en 2 stijgen de tarieven naar 75 euro en 90 euro. De Egger krijgt overigens een aparte regeling.

“Vooral voor commerciële activiteiten en privéfeesten zullen gebruikers meer betalen. Voor eigen inwoners en bedrijven die in de stad gevestigd zijn, geldt een korting van 25 procent op het C-tarief. De nieuwe tarifering gaat pas in vanaf 2018.”

Werking in gevaar

Voorzitter van de cultuurraad Alex van Nijlen is verbolgen over de tariefwijziging. “Schepen Peetermans heeft ons pas eind november ingelicht”, zegt hij. “We hebben geen enkele kans gehad om dit met de verenigingen door te praten. Voor sommigen brengt deze tariefverhoging hun werking in gevaar. Bepaalde verenigingen gaan tot tweeduizend euro per jaar meer betalen. We begrijpen absoluut niet waarom er zo veel haast mee gemoeid is, want de nieuwe tarieven gaan pas binnen een jaar in.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is