Stadsbestuur viseert burgers, verenigingen en ondernemers met nieuwe belastingverhogingen

Op 24 november 2016, over deze onderwerpen: Belastingen, Gemeenteraad

Amper twee jaar nadat het stadsbestuur een hele rits retributies en belastingen verhoogde, krijgen inwoner, verenigingen en lokale ondernemers alweer een lijst met belastingverhogingen te slikken. De N-VA reageert verbolgen: “Alweer kiest dit bestuur voor meer belastingen om haar schuldenput te vullen. Van besparingen is geen sprake”, zegt fractieleider Allessia Claes.

“Het is me het lijstje wel”, stelt Allessia Claes vast. “De inwoners gaan extra moeten betalen voor het afgeven van administratieve documenten op het gemeentehuis, voor compostbakken, gebruik van sportterreinen, ….”.

Maar ook de verenigingen krijgen extra belastingen te slikken. De prijs voor het onderhoud van grasvelden gaat omhoog. Verenigingen moeten meer betalen voor huur van podia, voor het organiseren van activiteiten, ….

Voorzitter Xavier Lesenne ziet ook dat de lokale ondernemers niet ontsnappen aan de nieuwe belastinggolf: “In Scherpenheuvel-Zichem is het blauw van Open Vld maar flets. Dat een liberale partij zo gretig belastingen int, het is ongezien. Alweer mogen onze lokale handelaars en vooral horeca-uitbaters centen ophoesten.”

Wat de N-VA het meeste stoort, is dat er alweer geen sprake is van besparingen. “Dit bestuur doet vrolijk verder, alsof die enorme schuldenberg verdwenen is. Maar die gaat niet verdwijnen door allerhande retributies te verhogen. Enkel een ambitieus besparingsplan kan onze stad terug financieel gezond houden. Voorlopig is de enige concrete besparing van dit stadsbestuur … het doven van de lichten ’s nachts.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is