N-VA verkreeg toezegging van veiligheidsbevorderende maatregelen op dodelijk kruispunt Schransstraat door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Vlaams-Brabant.

Op 28 oktober 2011

Meer beveiliging voor het dodelijk kruispunt N258 Schransstraat/Schoonderbukenweg  te Scherpenheuvel-Zichem zijn gepland door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) Vlaams-Brabant.  

Zo zal o.m. op het kruispunt in de Schransstraat zelf een snelheid beperkende asverschuiving en wegversmalling gemaakt worden. En het kruispunt zal beter geaccentueerd worden.

In de Schoonderbeukenweg komen knipperlichten en wordt een snelheidsbeperking tot 50 km/h ingevoerd.

-Na een eerste vergadering in mei van dit jaar werd nu half oktober, na bijkomend onderzoek ondertussen,  een voortzettingsvergadering gehouden met  de betrokken plaatselijke actoren, de politie en de gemeentebesturen van Scherpenheuvel-Zichem en Aarschot.

-En na meerdere actie's en niet aflatende tussenkomsten door N-VA en bijkomend onderzoek door AWV werd uiteindelijk door deze laatste op de vergadering van 12 oktober 2011 een pakket structurele maatregelen tot betere beveiliging van het dodelijke kruispunt voorgesteld.

Voorzitter Robert Janssens van N-VA Scherpenheuvel-Zichem :"Om een betere beveiliging van het kruispunt te bekomen organiseerde N-VA Scherpenheuvel-Zichem en Aarschot eerder in april al een bezettingsactie met een tijdelijke creatie van een klein rond punt op het dodelijke kruispunt. Er werden handtekenacties gehouden, schriftelijk ter plaatse en recent ook nog via  website; We ondernamen stappen tot initiatief bij de verschillende overheden en verkregen parlementaire tussenkomsten door Vlaams parlementslid Tine Eerlingen (N-VA) bij minister Hilde Crevits (CD&V)." Met eerder weinig en overigens geen goed nieuws in het antwoord van minister Hilde Crevits  is er nu dan toch uiteindelijk een positief resultaat geboekt met AWV.

"De nu geplande maatregelen vormen voorlopig een goed  initiatief; Een klein rond punt blijft echter onze betrachting voor een latere, definitieve oplossing ten gronde van het veiligheidsprobleem.

Stemmen voor een rond punt kan nog altijd op de actiefoto via de link :

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is